Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній провів збори духовенства Бориспільської єпархії (+відео)

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній провів збори духовенства Бориспільської єпархії (+відео)27 грудня 2017 року, в актовому залі Києво-Печерської Лаври, керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній провів чергові збори духовенства Бориспільської єпархії.

На зборах були присутні благочинні та клірики Бориспільської єпархії, керівники єпархіальних відділів і представники від мирян.

Його Високопреосвященство зачитав річний звіт про життя єпархії у 2017 році. Владика сповістив присутніх про реорганізацію єпархіального відділу у справах сім'ї та молоді у два самостійні - відділ у справах сім'ї та відділ у справах молоді, утворення комісії по канонізації святих Бориспільської єпархії, розповів про значну соціальну і місіонерську роботу, що ведеться в єпархії. Владика зачитав статистичні дані, у яких зазначив що Бориспільська єпархія налічує 183 парафії, 7 монастирів (5 чоловічих і 2 жіночих) у яких служать 219 кліриків, серед яких: 189 священиків, 12 дияконів та 18 монастирських кліриків. У монастирях несуть своє служіння 23 ченці та 2 черниці, а також 9 послушників. Таким чином у 2017 році число кліриків збільшилось на 12 священнослужителів, додалася одна парафія та один монастир.
Під час звіту владика закликав всіх помолитися за померлого у 2017 році клірика єпархії, настоятеля храму на честь архістратига Михаїла міста Березань протоієрея Петра Красножона.

Також владика Антоній сповістив присутніх, що підписав розпорядження про надання храму Покрову Богородиці міста Борисполя статусу кафедрального собору. Владика митрополит розповів про ситуацію у військовому містечку в селі Дівички, де військове керівництво змусило громаду звільнити храм, побудований власними зусиллями 15 років тому і передало у користування капелану Київського патріархату. Крім цього у своєму слові владика торкнувся загально церковних питань, зокрема розповів про ситуацію навколо листа бувшого митрополита Філарета (Денисенка) до Архієрейського собору РПЦ, про свій візит у Константинополь і торкнувся важливої теми цього дня - обмін полоненими, який було досягнуто за посередництва Української Православної Церкви та дієвої участі у цьому процесі Святішого Патріарха Кирила.

Далі свої звіти за минулий рік зачитали керівники єпархіальних відділів.

Згідно порядку денного і чинного статуту Української Православної Церкви Єпархіальні збори переобрали склад Єпархіальної ради.

Після основної частини зборів владика Антоній відповів на запитання духовенства. Потім митрополит вручив церковні нагороди клірикам єпархії, які в 2017 році відзначали ювілеї від дня народження та хіротонії.

На завершення засідання митрополит Антоній подякував священнослужителям за пастирський труд, побажав здоров'я, мужності в несінні нелегкого хреста.

Після зборів від імені духовенства єпархії протоієрей Мирослав Бариляк подякував митрополиту Антонію та поздоровив владику з 50-річним ювілеєм, подарувавши букет квітів.