В день пам’яті священномученика Володимира (Богоявленського) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію

В день пам’яті священномученика Володимира (Богоявленського) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію7 лютого 2018 року, в день пам’яті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Запорізький і мелітопольський Лука, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, а також члени делегації Руської Православної Церкви за кордоном та братія монастиря у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив, чому святі жертвують усім – навіть життям – для того, щоб не відпасти від Церкви, розповів подвиг священномученика Володимира, життя якого навчає християн переносити труднощі. «Часи, в які люди живуть, завжди непрості, кожна епоха має свої складнощі, труднощі, особливості і спокуси. Але та людина, яка живе з Богом, все долає, в яку епоху вона б не жила, вона залишається людиною, вона буває корисною і для цього земного життя і придатною для життя небесного», – наголосив Архіпастир.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Божественної літургії було звершено молебень священномученику Володимиру перед його мощами.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31