Неділя Торжества Православ’я

Неділя Торжества Православ’я25 лютого 2018 року, у Неділю першу Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин Торжества Православ’я та Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Лаври.

За богослужінням з нагоди святкування Торжества Православ’я також були присутні представники Посольств іноземних православних держав в Україні.

Серед дипломатів були представники Посольств Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії: радник Посольства Республіки Болгарії в Україні – пані Стояна Русинова, Посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас з дружиною, Посол Республіки Македонія в Україні – Столе Змейкоскі, Посол Республіки Молдова в Україні – Руслан Болбочан, Тимчасовий повірений Російської Федерації в Україні – О. П. Лукашик, представник Посольства Румунії в Україні – Космін Чіпріан Журка, Посол Республіки Сербія в Україні – Раде Булатович.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав присутніх за богослужінням високоповажних Послів та представників Посольств країн, більшість населення яких сповідує Православну віру.