Неділя третя Великого посту, Хрестопоклонна

Неділя третя Великого посту, Хрестопоклонна10 березня 2018 року, напередодні Неділі третьої Великого посту, Хрестопоклонної, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Лаври.

11 березня 2018 року, у Неділю 3-ю Великого посту, Хрестопоклонну, з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну Літургію у Кирилівському чоловічому монастирі столиці.

За богослужінням Його Високопреосвященство здійснив постриг у чтеці над своїми іподияконами, вихованцями 4 класу КДС, та рукоположив у сан ієромонаха ієродиякона Володимира (Ціпіньо).

Після Євангелія владика Антоній звернувся до пастви зі словом проповіді. За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Наприкінці Літургії відбулося поклоніння Чесному Хресту, після чого Його Високопреосвященство привітав вірян з Хрестопоклонною неділею та благословив усіх.

Останні новини