День пам’яті преподобного Феодосія Печерського

День пам’яті преподобного Феодосія Печерського15 травня 2018 року, напередодні дня пам’яті преподобного Феодосія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Фастівський Даміан, єпископа Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Дубенський Пимен, духовенство монастиря та гості у священному сані.

16 травня 2018 року, у день пам’яті преподобного Феодосія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство монастиря та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про життя і подвиги преподобного Феодосія, а також закликав вірних берегти чистоту віри, незважаючи на важкі для Церкви часи.

За Божественною літургією було піднесено сугубу молитву про мир в Україні.

За богослужінням було звершено дві хіротонії: ієрейська – над студентом II курсу магістратури Київської духовної академії дияконом Михаїлом Медведем та дияконську – над студентом 3 класу заочного сектору Київської духовної семінарії Сергієм Гончаренком.

Після завершення Літургії відбувся традиційний хресний хід до Дальніх печер, які носять назву Феодосієвих, де був відслужений молебень преподобному.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав присутніх з відданням Пасхи та днем пам’яті преподобного Феодосія Печерського і побажав, щоб Господь “направив стопи вірних по слову Своєму” для досягнення вічного спасіння.

www.church.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31