Молебень до 1030-річчя Хрещення Русі на Володимирській гірці (+фото)

Молебень до 1030-річчя Хрещення Русі на Володимирській гірці (+фото)27 липня 2018 року, з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі та напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 Разом із Його Блаженством за богослужінням молились ієрархи та духовенство 12 Помісних Православних Церков та усіх єпархій Української Православної Церкви, сотні тисяч православних віруючих з усієї України та групи паломників з Білорусі, Молдови, Румунії та інших країн.

 Після молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до велелюдної пастви з вітаннями та напутнім словом.

 Предстоятель зазначив, що 1030 років тому святий рівноапостольний князь Володимир охрестив Руську землю, охрестив Київ, який тоді був столицею Русі, і привів усіх людей до Бога. Ми, його наступники, повинні пам’ятати про це та намагатися бути  подібними до святого князя.

 «Наші предки загубили правильні поняття про Бога, відійшли в язичництво, але святий князь Володимир повернув шляхи людські, зробив їх рівними, що вели до Бога, до благодаті Святого Духа. Сам князь змінився в корінь після Хрещення, став іншою людиною: з жорстокого, гріхолюбивого чоловіка він став благородним, милосердним, люблячим Бога і ближнього, став “Красним сонечком”, як говорить про нього літопис, – не червоним, а красивим. Ми, як наступники св. кн. Володимира, повинні намагатися бути подібними до нього. Ми повинні викорінювати у собі злобу, ненависть, ворожнечу, привчати себе любити Бога, поважати, терпіти і любити ближнього. Цим живе все людство. Нехай Бог молитвами святого рівноапостольного князя Володимира оберігає всіх, хто прибув сьогодні до Києва, щоб бути учасником свята!», – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

 Після молебню розпочався масштабний багатотисячний хресний хід із вісьмома чудотворними святинями до Києво-Печерської Лаври. Пряму трансляцію урочистостей можна було подивитися на телеканалі “Інтер”.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31