Українська Православна Церква молитовно відзначила четверту річницю інтронізації свого Предстоятеля

Українська Православна Церква молитовно відзначила четверту річницю інтронізації свого Предстоятеля17 серпня 2018 року, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочисте богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, а також численне духовенство з різних єпархій УПЦ.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятль возвів у сан митрополита архієпископів: Балтського і Ананьївського Олексія, Уманського і Звенигородського Пантелеімона, Сумського і Охтирського Євлогія. В сан архієпископа возведенні єпископи: Бердянський і Приморський Єфрем, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від Предстоятеля Руської Православної Церкви. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Владику з четвертою річницею інтронізації.

Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання, всім вірним за підтримку та молитви та благословив усіх.

Після завершення богослужіння Предстоятеля вітали присутні віряни.

Напередодні митрополит Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію під час всенічного бдіння у цьому ж соборі.