Митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академії

Митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академії9 листопада 2018 року, в день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл, преподобного Нестора Літописця, у Києво-Печерській Лаврі відбулися урочистості з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкування розпочалось напередодні, 8 листопада. В Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці було звершено літію за спочилими наставниками та вихованцями духовних шкіл. Після цього ректор Академії єпископ Білогородський Сильвестр очолив традиційний молебень перед мощами прп. Нестора Літописця у Хрестовоздвиженському храмі Лаври.

Всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія очолив Предстоятель Української Православної Церкви.

Святкова Літургія була звершена сьогодні у цьому ж храмі Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм у співслужінні сонму архієреїв, викладачів, випускників та гостей Київських духовних шкіл у священному сані.

Після богослужіння в актовому залі Києво-Печерської Лаври відбувся урочистий акт.

Дійство відкрив, після спільної молитви, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр. Владика привітав присутніх та запросив до слова Предстоятеля УПЦ, який очолив захід. Архіпастир також притав усіх присутніх з Актовим днем Київської духовної академії та побажав студентам не зупинятися на духовному шляху. Блаженніший Владика наголосив, що досягає духовних висот і Царства Небесного той, хто, після гріховних падінь не лежить, а піднімається і продовжує шлях.


Після привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія з традиційною доповіддю виступив ректор КДАіС єпископ Сильвестр. Владика поділився дослідженнями, які висвітлюють моральний бік особистості ректора Київської духовної академії кінця ΧΙΧ століття єпископа Сильвестра (Малеванського), який відомий не лише науковими здобутками, а й праведним життям.


З підбиттям підсумків за останній навчальний рік у Київській духовній академії виступив проректор з навчально-методичної роботи КДАіС архімандрит Філарет (Волошин).

З вітальними словами також виступили ректор Чернігівського духовного училища митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та ректор Сумської духовної семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

Після цього Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив грамоти кращим вихованцям духовних шкіл УПЦ, які отримують іменну стипендію Предстоятеля Української Православної Церкви. Синодальні стипендії для Київської духовної академії і семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) отримали студент II курсу КДА Абросімов Дмитро та вихованець 4 класу КДС Миханчук Костянтин.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було вручено грамоту про присвоєння звання почесного професора Київської духовної академії.

З нагоди Актового дня окремі викладачі КДАіС отримали звання доцентів. Також Предстоятель за плідну працю на ниві духовної освіти та з нагоди особистих ювілеїв вручив викладачам Київських духовних шкіл грамоти та церковні нагороди.

 

Митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академіїМитрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академіїМитрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академіїМитрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академіїМитрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академіїМитрополиту Бориспільському і Броварському Антонію було присвоєно звання почесного професора Київської духовної академії