Відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви

Відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви13 листопада 2018 року в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; тимчасові члени Синоду: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій; архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем; єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Під час роботи чергового засідання Священного Синоду УПЦ було розглянуто поточні питання з життя Церкви та сучасні проблеми Українського Православ’я.

«Сьогодні наш Синод зібраний для того, щоб обговорити одну дуже важливу проблему, яка повстала перед нами — проблему  церковного стану в нашій Церкві, в нашій Українській державі», — оголосив на початку засідання Блаженніший Митрополит Онуфрій.

З журналами Синоду можна ознайомитися ТУТ.