Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної Церкви

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної Церкви5 лютого 2019 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулося зібрання представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся Високопреосвященніший митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами УПЦ.

У своїй промові митрополит Антоній підкреслив важливість діяльності юридичних відділів на місцях, оскільки особливо зараз священики та віруючі потребують правової допомоги та захисту від протиправних дій та втручання.

Владика зазначив: «В сьогоднішній не простий для нашої Церкви час, ми є свідками численних порушень прав віруючих та релігійних громад УПЦ. Не проходить і дня щоб не було повідомлень про захоплення храмів наших релігійних громад та розпалювання релігійної ворожнечі.

Крім неконституційних законопроектів, які направлені на Українську Православну Церкву, ми спостерігаємо не тільки порушення права на свободу віросповідання а ще й порушення права власності на храми релігійних громад, наругу над ними (пограбування, осквернення та підпали)».

У своїй промові митрополит Антоній також нагадав про рішення Священного Синоду УПЦ від 17 грудня 2018 року (Журнал № 73), згідно якого слід: «Про випадки порушення прав єпископату, духовенства, мирян та установ Української Православної Церкви (перешкоджання у звершенні богослужінь, захоплення храмів, вчинення провокацій та тиску, погрози тощо) невідкладно повідомляти у Юридичний відділ Української Православної Церкви».

В кінці свого виступу Владика побажав всім учасникам творчих сил, наснаги, плідних обговорень, взаємоповаги, миру та Божого благословення.

Під час зустрічі було обговорено ряд питань що стосуються правового забезпечення діяльності релігійних організацій та останніх змін законодавства України в сфері свободи совісті та віросповідання.

В заході також прийняв участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, архієпископ Климент, який зауважив присутнім про важливі аспекти висвітлення правопорушень під час захоплення храму та фіксації фактів посягання на права духовенства та мирян.

Завершуючи зібрання юристів єпархіальних управлінь Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов подякував присутнім за активну участь та обговорення насущних питань.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної ЦерквиМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної ЦерквиМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної ЦерквиМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної ЦерквиМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної ЦерквиМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної ЦерквиМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зібранні представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної Церкви