Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії

Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії 13 лютого 2019 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав болгарське місто Варну, де взяв участь в урочистостях з нагоди 50-ліття з Дня народження митрополита Варненського і Великопреславського Іоанна. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополита Антонія супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також В. В. Пріц та С. Росоха.

Святкування розпочалось Божественною літургією, перед початком якої до Свято-Успенського кафедрального собору м. Варни прибув Святіший Патріарх Болгарський Неофіт, який під час літургії молився у вівтарі. Божественну літургію очолив митрополит Варненський і Великопреславський Іоанн, якому співслужили гості з Помісних Православних Церков: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарій Чорногорської Митрополії єпископ Діоклійський Мефодій (Сербська Православна Церква), архієпископ Томійський Феодосій (Румунська Православна Церква), митрополит Едеський Іоіль та митрополит Еласонський Харитон (Еладська Православна Церква), архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Польська Православна Церква), а також митрополити Болгарської Православної Церкви: Великотирновський Григорій, Ловчанський Гавриїл, Західноєвропейський Антоній, Неврокопський Нафанаїл, Відінський Даниїл,  Старозагорський Кипріан, митрополит Врачанський Григорій, єпископ Велічський Сіоній, генеральний секретар Священного Синоду Болгарської Православної Церкви єпископ Мелнішський Герасим.

За Божественною літургією також співслужили: ігумен болгарського монастиря Зограф на Афоні архімандрит Амвросій,  представник Руської Православної Церкви при БПЦ архімандрит Вассіан (Змєєв), представник Румунської Православної Церкви при БПЦ протоієрей Нєлуц Опря, заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, болгарське духовенство та інші гості в священному сані. За богослужінням молилися представники державної влади та громадських кіл місцевого рівня.

Після завершення богослужіння до ювіляра з вітальним словом звернувся Патріарх Болгарський Неофіт, який від імені Священного Синоду БПЦ нагородив владику Іоанна орденом преподобного Іоанна Рильського І-го ступеня. Після того було зачитане вітальне слово від імені Прем’єр-міністра Болгарії Бойко Борисова на адресу владики Іоанна. Ювіляра вітали також представники Помісних Православних Церков.

Зокрема, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальну адресу від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і нагородив митрополита Іоанна орденом Української Православної Церкви святого рівноапостольного князя Володимира, а також передав у подарунок ювіляру комплект панагій.

Під час перебування у Варні митрополит Антоній мав особисте тепле й щире спілкування зі Святішим Патріархом Болгарським Неофітом, а також з ієрархами Болгарської Православної Церкви та гостями з інших Помісних Православних Церков.

 
 
 
 
 Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії