Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»

Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 26 березня 2019 року в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корп. №45) відбулось пленарне засідання Десятої щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі».

Цьогоріч, конференція присвячена 240-ї річниці від дня народження святителя Філарета (Амфітеатрова), митрополита Київського і Галицького.

Участь у міжнародному студентському форумі взяли представники духовних навчальних закладів Української Православної Церкви, представники світських вищих навчальних закладів з України, Сербії, Румунії, Франції, Білорусі, Росії та Польщі, а також викладачі і студенти Київських духовних шкіл.

До президії увійшли: Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій; намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор та ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

Відкриваючи форум владика ректор привітав присутніх з відкриттям ювілейної Десятої щорічної студентської конференції та запросив до слова Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Далі присутні заслухали доповідь митрополита Антонія на тему: «Життєвий шлях святителя Філарета (Амфітеатрова), митрополита Київського».

З доповіддю на тему: «Духовные связи между русской интеллигенцией и Оптинским монастырем в ХІХ веке» виступив докторант Православного богословського факультету Університету «Бабеш-Бойяі» (м. Клуж-Напока, Румунія).

Останньою на пленарному засіданні була заслухана доповідь «Диаспора в Польской Автокефальной Православной Церкви в Польше. Епархия Вроцлавско-Щецинская. Деканат Щецинский» аспіранта Християнської богословської академії у Варшаві (Польща) священика Ярослава Шмайди. Поважний гість розповів про історичні взаємозв’язки між Польською та Українською Православними Церквами та про розвиток Вроцлавсько-Щетицької єпархії.

Насамкінець, відбулося нагородження студентів Київських духовних шкіл по кафедрі Церковної історії. Студенту ІІ курсу магістратури Роману Шамайлу та вихованцю 4-го класу Семінарії Богдану Купріянову були вручені грамоти та повне зібрання трудів митрополита Макарія (Булгакова) за успіхи у вивченні історії Церкви.

Далі робота конференції продовжилась у 9-х секціях.

Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»Митрополит Антоній взяв участь в Десятій щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі»