Чудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦ

Чудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦВвечері, 26 липня 2019 року, в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври відбувся брифінг для ЗМІ з нагоди прибуття до столиці святинь — мощей сповідників віри та чудотворних ікон — та для участі у святкуванні Дня Хрещення Русі.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповів про вагому роль участі святинь у Хресному ході та особливості святкування 1031-ї річниці Хрещення Русі.

Митрополит Антоній підкреслив, що цього року Великий Хресний хід із нагоди Дня Хрещення «очолять святі хрестоносці — мощі 20-х святих угодників Божих — та чудотворні ікони Богоматері».

Як відзначив Керуючий справами УПЦ, урочистості Дня Хрещення, а також те, що Хресний хід очолюватимуть мощі 18-ти сповідників ХХ ст., цього року мають надзвичайно важливе значення для українського народу.

«Минулі роки і зокрема останній рік був роком особливого тиску на Українську Православну Церкву. Та наші люди, які захищали Церкву, знаходили підтримку саме в молитвах до Бога, Богоматері, до святих угодників, тому сповідники, які представлені в іконах, поведуть Хресний хід, очолюючи всіх вірних і показуючи достойну дорогу, як треба захищати свою віру, захищати свою душу», — підкреслив митрополит Антоній.

Ієрарх УПЦ відзначив: «Якщо ми будемо гідні цих великих святих угодників Божих, то віримо, що Господь допоможе подолати незгоди і пошле нам мир, спокій, усе, що потрібно для розбудови нашої держави».

Владика також нагадав, що цього року в Хресній ході та інших урочистостях візьмуть участь 5 чудотворних ікон: ікона «Успіння Богородиці» з Києво-Печерської Лаври, Почаївська ікона Пресвятої Богородиці — святиня Почаєва, Святогірська ікона Богородиці — святиня Сходу, ікона Божої Матері «Зимненська», яка була безпосередньою учасницею Хрещення, Касперівська ікона Божої Матері — святиня Півдня.

Крім того, архієрей зауважив, що ці чудотворні ікони та мощі святих угодників шановані не тільки в Україні, а й далеко за її межами. «Наприклад, свт. Луку Кримського особливо шанують у Греції, там будується багато храмів на його честь. Це пов’язано з тим, що молитвами святителя відбувається багато зцілень від хвороб, — продовжив він. — Також прп. Алексій Карпаторуський, прп. Кукша Одеський, прп. Лаврентій Чернігівський, які під час тиску на Церкву і Православну віру не спіткнулися, а свідчили й допомагали людям. Тому що Церква Христва створена Богом для одного, щоб нагадувати, що земне життя — не все, для чого ми народжуємося, Церква — це той маяк, що допомагає людям не заблукати, а йти дорогою до спасіння, щоб кожен пам’ятав, що ми громадяни Неба, але з земною пропискою».

Насамкінець митрополит Антоній висловив сподівання, що вже завтра, 27 липня, «всі ми багатотисячною громадою УПЦ підемо Хресною ходою і засвідчимо вірність Богові та єдність Церкві, попри ті наклепи, що лунали тривалий час», та запросив усіх до соборної молитви.

«Людська душа завжди відчуває, де істинна Церква, де є благодать, де є та духовна радість, заради якої існує Церква Христова. Тому запрошую всіх до участі в Хресній ході! Ми помолимося щиро, щоб Господь допоміг долати кожному українцю труднощі земні, щоб Господь дарував нам мир і стабільність, щоб ми відійшли від протистояння і працювали на добробут і на майбутнє нашого українського народу!», — підсумував владика.

Чудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦЧудотворні ікони Божої Матері та мощі святих сповідників віри, які завтра очолять Великий Хресний хід, прибули до столиці — відбувся брифінг керуючого справами УПЦ 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31