Українська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого Предстоятеля

Українська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого Предстоятеля17 серпня 2019 року, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія.

Святкове богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Інтронізація Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулася п’ять років тому, 17 серпня 2014 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, представники Православної Церкви в Америці архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін та протоієрей Даниїл Андреюк, а також духовенство Києво-Печерської Лаври та гості у священному сані.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископів: Джанкойського і Роздольненського Аліпія, Сєверодонецького і Старобільського Никодима, Львівського і Галицького Філарета, Ніжинського і Прилуцького Климента, Вінницького і Барського Варсонофія. В сан архієпископа возведені єпископи: Путивльський Антоній, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Волинський і Луцький Нафанаїл.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після одпусту митрополит Хустський і Виноградівський Марк зачитав вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви.

З п’ятиріччям інтронізації Предстоятеля також привітали гості з Америки: архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін виголосив вітальне слово від імені Архієпископа Вашингтонського, Митрополита всієї Америки і Канади Тихона, та подарував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію ікону преподобного Германа Аляскинського з частинкою мощей цього святого.

Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання, а всім вірним за підтримку та молитви. Зокрема, Предстоятель подякував пастві за терпіння і любов до Бога і ближнього в умовах дискримінації і наклепів на Церкву. “Сильною людиною є та, яка може перетерпіти несправедливе, неправедне, незаслужене. Якщо вона терпить заради Бога – це сильна людина, – наголосив Блаженніший Владика. – І я радію і дякую Богу за те, що наша Церква складається з таких сильних людей”.

Після завершення богослужіння Предстоятеля вітали представниці жіночих чернечих обителей, сестри милосердя та усі присутні віряни.

Напередодні митрополит Бориспільський та Броварський Антоній співслужив Предстоятелю в цьому ж соборі. 

 Українська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого ПредстоятеляУкраїнська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого Предстоятеля