Успіння Пресвятої Богородиці

Успіння Пресвятої Богородиці28 серпня 2019 року, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор та духовенство Києво-Печерської Лаври.

На малому вході Предстоятель удостоїв братію Києво-Печерської Лаври богослужбових нагород: помічник благочинного архімандрит Стефан, глава Відділу інформації та зв’язків з громадськістю архімандрит Іларіон та протоієрей Сергій Ланцішко удостоєні носіння другого хреста з прикрасами; блюститель Ближніх печер ієромонах Іоанн возведений в сан архімандрита; ієромонахи Мардарій і Лука нагороджені правом носіння хреста з прикрасами; ієромонахи Філарет і Симеон – палицею; ієромонахи Феодосій, Володимир, Лука, Ахила – наперсним хрестом, ієродиякони Ісаак, Анатолій, Касіан і Никодим – подвійним орарем.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірним про святе життя та Успіння Пресвятої Богородиці. Особливу увагу Предстоятель звернув на смирення Діви Марії та важливість цієї чесноти в житті кожного християнина.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після Євхаристійного канону Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над Сергієм Митьою, кліриком Свято-Михайлівського храму м. Боярка.

Після закінчення Літургії архіпастирі, духовенство, парафіяни Лаври і численні паломники на чолі з Предстоятелем пройшли хресним ходом навколо Лаври від Успенського собору до Ближніх печер, де було звершено молебень, після якого всі віряни були окроплені святою водою. Також всім присутнім на урочистостях була запропонована святкова трапеза.

 Успіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої БогородиціУспіння Пресвятої Богородиці

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31