Митрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархії

Митрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархії26 листопада 2019 року, у День святкування 25-річного ювілею Хустської єпархії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Кафедральному соборі на честь свв. Кирила й Мефодія м. Хуст на Закарпатті.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Сергієво-Посадський Парамон (РПЦ), єпископ Угольський Симеон, єпископ Згурівський Амвросій та духовенство єпархії й гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після відпусту Предстоятель привітав присутніх з ювілейними урочистостями та вручив Хустській єпархії благословенну грамоту, а митрополиту Марку за заслуги перед Українською Православною Церквою — орден Різдва Христового.

Блаженніший Митрополит Онуфрій зокрема сказав: «Ми раді, що можемо долучитися сьогодні до цього торжества. Ми знаємо, дорогий владико, що Ви багато докладаєте зусиль, щоб підвищити духовне життя людей… Бажаємо Вам, дорогий владико, багато років доброго пастирського благочестивого служіння, яке ви звершуєте! Бажаємо всім вашим монастирям, всім священникам допомоги Божої, бо всі є труженники на Ниві Церковній! Вам, дорогі брати і сестри, бажаю, щоб ви були добрими, слухняними дітьми свого духовного отця і пастиря! Коли є цей взаємозв’язок між нами, тоді все складається добре і все служить на спасіння душі».

У відповідь керуючий єпархією подякував Його Блаженству за спільну молитву та подарував Предстоятелю Нанківську ікону Богородиці з зображеними на ній прп. Алексієм Карпаторуським та прп. Іовом Угольським. Після чого Архіпастир благословив усіх віруючих.

Митрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархіїМитрополит Антоный взяв участь в ювілейних урочистостях з нагоди 25-річчя Хустської єпархії