Митрополит Антоній взяв участь у прямому ефірі ТК «Україна» і розповів про особливості святкування Великодня

Митрополит Антоній взяв участь у прямому ефірі ТК «Україна» і розповів про особливості святкування ВеликодняКеруючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній 17 квітня 2020 року взяв участь в прямому ефірі в ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна», де розповів про порядок звершення богослужінь та освячення великодніх кошиків в умовах карантину та привітав усіх з прийдешнім Христовим Воскресінням. Сьогодні владика очолить богослужіння в одному з храмів Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час ефіру владика, зокрема, закликав усіх не панікувати: «Господь послав нам ці випробування, в яких ми маємо стати сильнішими. …Але ми маємо все це пройти з розумінням, і не зважаючи де ми будемо – вдома, в храмі, ми маємо відчути пасхальну радість. Церковна традиція говорить, що такі пасхальні ночі кожній людині віруючій і не віруючій дається смак вічності. Я бажаю, щоб кожний з нас отримав і запам’ятав цей смак вічності».

Наразі, перебуваючи у доброму здоров’ї та гарному самопочутті, Керуючий справами УПЦ готується до звершення Пасхальної служби і зустрічі Світлого Христового Воскресіння.

Також публікуємо відеопривітання митрополита Антонія з Великою суботою: