Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності України

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності України24 серпня 2020 року, у 29-у річницю незалежності України, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності України.

Урочистості на території Національного заповідника «Софія Київська» та на Софійській і Михайлівській площах у Києві очолив Глава держави Володимир Олександрович Зеленський.

На святковому заході біля Софійського Собору Блаженнішого Митрополита Онуфрія супроводжували митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Бородянський Марк, вікарій Київської єпархії, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, вікарій Київської єпархії та заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Предстоятель звернувся до Президента України та глав і представників конфесій і релігійних організацій, вітаючи з 29-ою річницею незалежності України.

«Сьогодні ми вчергове дякуємо Богу за дар незалежності, за прожиті в незалежній державі роки, що були сповнені як досягнень, так і втрат і помилок. Але попри все ми продовжуємо жити, трудитися й розвивати нашу країну, – зазначив Його Блаженство. – Україна подібна до красивого букета, який складається з різних квітів. І в цьому наше багатство. Хочу побажати сьогодні, щоб ми усвідомлювали істинну красу нашої країни, усвідомлювали цю всю різноманітність, плекали й зберігали цю красу. Молимося, щоб у нашій країні запанував мир, і не лише мир на Сході України, але передусім мир у наших серцях».

Після Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистостях на Софійській площі.

Хвилиною мовчання на Софійській площі вшанували загиблих за свободу і незалежність. Президент виступив із промовою з нагоди 29-ї річниці незалежності України та вручив державні нагороди.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності УкраїниМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності УкраїниМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності України

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31