Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії8-9 листопада 2020 року, в день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл преподобного Нестора Літописця, у Києво-Печерській Лаврі відбулися урочистості з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Святкування розпочалось напередодні. 8 листопада в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці звершили літію за спочилими наставниками та вихованцями духовних шкіл. Після цього ректор Академії єпископ Білогородський Сильвестр очолив традиційний молебень перед мощами прп. Нестора Літописця у Хрестовоздвиженському храмі Лаври. 

Всенічне бдіння в Успенському соборі очолив Предстоятель Української Православної Церкви. Святкову Літургію звершив сьогодні у цьому ж храмі Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні сонму архієреїв, викладачів, випускників та гостей Київських духовних шкіл у священному сані.

Урочистий акт з нагоди свята відбувся в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. В урочистому заході взяв участь Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Ректор Київської духовної академії єпископ Білогородський Сильвестр виголосив вступне слово та попросив Предстоятеля звернутися до присутніх.

Блаженніший владика закликав богословів брати за приклад преподобного Нестора Літописця, який не тільки володів багатьма знаннями, а й жив праведним життям.

«Якщо людина проводить християнське життя, якщо вона усю свою поведінку, всі свої дії намагається узгодити з Божественними заповідями, то для такої людини знання є тим корисним доповненням, яке допомагає їй краще розкрити себе і для людей краще розкрити істини Божественної Правди», – наголосив Предстоятель.

З підбиттям підсумків за останній навчальний рік у Київській духовній академії виступив проректор з навчально-методичної роботи КДАіС архімандрит Філарет (Волошин).

Проректор КДА з науково-богословської роботи Володимир Вікторович Бурега розповів про часопис«Руководство для сельских пастырей» (1871-1880), електронне видання якого здійснили в Академії.

Традиційно під час урочистого акту презентували нові наукові видання КДА. Презентацію провів секретар Вченої ради КДАіС  протоієрей Василій Яковчук. Викладачам Київських духовних шкіл присвоїли вчені звання та вручили церковні нагороди.

Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент представив стипендії Предстоятеля УПЦ, які отримали кращі студенти КДАіС та інших семінарій Української Православної Церкви. Стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) отримали кращі студенти КДА та КДС.

 
 
 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії