Навечір’я Різдва Христового

Навечір’я Різдва Христового6 січня 2021 року, у день Навечір’я Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та братія обителі у священному сані.

Цього дня звершуються Великі Часи з читанням вибраних місць з книг Нового та Старого Завіту, які стосуються Різдва Христового. Літургія святителя Василія Великого поєднується з вечірнею. 

За богослужіння піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про хворих коронавірусом та лікарів, які борються з недугою.

Після заамвонної молитви перед іконою свята священнослужителі на чолі з Предстоятелем проспівали тропар та кондак Різдва Христового.

Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив відпуст та привітав паству з Навечір’ям Різдва Христового.

Напередодні митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив вечірнє богослужіння в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці. На малому повечір’ї митрополит Антоній звершив чин читання трипіснця передсвята Різдва Христового.

 Навечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва ХристовогоНавечір’я Різдва Христового

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31