Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в Харкові

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в Харкові15 травня 2021 року, у день пам’яті святителя Афанасія, Лубенського чудотворця, з нагоди 100-річчя від дня народження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (Руснака, +2011) Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочистості у Харкові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика звершив Божественну літургію у кафедральному соборі Харкова на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. У цьому храмі знаходяться мощі святителя Афанасія Царгородського, Лубенського чудотворця, пам’ять якого Церква вшановує 15 травня.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство Харкова, єпархії та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді. Предстоятель розповів пастві про унікальне значення Воскресіння Христового та про життя святителя Афанасія, Лубенського чудотворця.

Блаженніший владика також згадав добрим словом митрополита Никодима (Руснака), 100-річчя з дня народження якого відзначає УПЦ у 2021 році.

Предстоятель закликав вірян брати приклад зі своїх архіпастирів – святителя Афанасія та митрополита Никодима, бо вони «пройшли складний шлях, але нічого у житті їх не зламало і вони своїм життям показали, що дійсно Христос воскрес».

Виголосивши відпуст, Блаженніший владика привітав паству зі святом. За заслуги перед УПЦ та з нагоди 50-річчя Предстоятель нагородив керуючого Харківською єпархією митрополита Онуфрія орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня. Владика Онуфрій подякував Блаженнішому архіпастирю за нагороду, молитви та предстоятельський візит.

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив пам’ятник митрополиту Харківському і Богодухівському Никодиму (Руснаку) та звершив заупокійну літію на могилі видатного ієрарха Української Православної Церкви.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в ХарковіМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в Харкові

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31