Пам’ять святих мучеників Флора і Лавра.

Пам’ять святих мучеників Флора і Лавра.31 серпня 2022 року, у день пам’яті святих мучеників Флора і Лавра, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі Києва.

 

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням також молилися сестри з настоятелькою обителі ігуменею Євлампією (Єлісейкіною).

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму. Потім Предстоятель звершив молебень на початок навчання.

Після молитви за тих, хто починає навчання, Блаженніший Митрополит Онуфрій роздав дітям із малозабезпечених сімей набори з необхідним шкільним приладдям. Близько 100 дітей із сімей вимушених переселенців отримали з рук Предстоятеля шкільні рюкзаки із усім необхідним для навчання. Щорічну акцію “Рюкзачок милосердя” організував Синодальний відділ УПЦ із соціально-гуманітарних питань. Цьогоріч подія відбулася за фінансової підтримки Благодійного фонду Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир вам».

ФОТО:

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31