Нічна Новорічна Літургія

Нічна Новорічна ЛітургіяУ ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року, у Неділю 29-ту після П’ятидесятниці, перед Різдвом Христовим, святих отців, день пам’яті преподобного Iллі Муромця, Печерського, у Ближніх печерах та преподобного Амфілохія Почаївського, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена урочиста Божественна літургія.

 

Богослужіння звершили Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр.

Високопреосвященнішим владикам співслужили члени адміністрації, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням ієродиякона Іоасафа (Міронова).

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Після закінчення Літургії, митрополит Антоній звернувся до присутніх зі словами архіпастирських настанов, привітав з Новим роком та закликав на усіх Боже благословення.

ФОТО