Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа

Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа19 січня 2023 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані та духовенство монастиря.

На малому вході Блаженніший архіпастир нагородив насельника Лаври архімандрита Аврамія (Лотиша) правом носіння другого наперсного хреста.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

На заупокійній єктенії помолились про жертв авіакатастрофи у Броварах та про упокоєння у Царстві Небесному усіх загиблих під час війни.

Після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив велике освячення води на Дніпрі в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору. На завершення чину освячення Предстоятель окропив вірян святою водою та привітав паству зі святом Богоявлення.

ФОТО ЛІТУРГІЯ

ФОТО ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ