Візит Предстоятеля в Бориспіль

Візит Предстоятеля в Бориспіль22 січня 2023 року, у Неділю 32-гу після П’ятдесятниці, після Богоявлення, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі Борисполя.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневського Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній, настоятель Собору протоієрей Олександр Бондар, гості у священному сані, духовенство собору та єпархії.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Архіпастир нагадав вірянам історію нашого спасіння, звершеного Господом Іісусом Христом.

Предстоятель закликав дякувати Богу за цей дар спасіння, а також молитися про мир та бути слухняними Господу. «Нехай Господь укріпляє вас, дорогі брати і сестри, у терпінні, – побажав Блаженніший владика. – Не треба залишати молитву, молитва – це сила, та допомога людині, яка допомагає людині правильно себе поставити під час блаженства, благополуччя. Коли людині все добре, гаразд, здорова, всі живі, мирно кругом – там людина теж може загубити себе. І молитва допомагає людині під час скорбот, коли її життя вдаряє різними способами і великі спокуси людина зустрічає – якщо людина молиться, то вона і там себе може зберегти, може зберегти своє людське достоїнство і все витерпіти і перемогти».

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту митрополит Антоній подякував Його Блаженству за архіпастирський візит та спільну молитву і подарував ікону преподобного Антонія Великого. Предстоятель привітав усіх зі святом та благословив паству.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31