Субота першої седмиці Великого посту

Субота першої седмиці Великого постуУ суботу першої седмиці Великого посту, 4 березня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія святителя Іоанна Златоустого.

 

Богослужіння звершили Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр.    

Архіпастирям співслужили члени адміністрації, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.    

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.    

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.    

Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.    

Богослужбові піснеспіви звучали у виконанні академічного хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).    

Традиційно, цього дня студенти і вихованці Київських духовних шкіл причастились Святих Христових Таїн.

Після чого, наприкінці богослужіння Високопреосвященні архіпастирі та академічне духовенство прочитали молитви після Святого Причастя.    

Після відпусту митрополит Антоній привітав студентів і вихованців Київських духовних шкіл з причастям Святих Христових Тіла і Крові та звернувся до присутніх зі словом архіпастирськими настановами.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31