Неділя третя після Пасхи, святих жон-мироносиць

Неділя третя після Пасхи, святих жон-мироносиць30 квітня 2023 року, у Неділю третю після Пасхи, святих жон-мироносиць, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.  

 

Святкове богослужіння відбулось у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.  

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до вірян зі словом проповіді.  \

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.  

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську і дияконську хіротонію. Священником став ієродиякон Парфеній (Маринич), студент II курсу магістратури Київської духовної академії. У диякона висвячений іподиякон Сергій Бервено, клірик собору на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських у Василькові.  

Після відпусту Блаженніший владика привітав паству зі святом.  “Нехай Господь, Який сподобив нас цього року побачити Пасху на землі, сподобить нас побачити Пасху і колись в невечірнім дні Царства Божого на Небі”, – побажав архіпастир та благословив вірян.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31