Пам’ять преподобного Феодосія Печерського

Пам’ять преподобного Феодосія Печерського16 травня 2023 року, у день пам’яті преподобного Феодосія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочисте богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

 

Божественну літургію звершили у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Гостомельський Аркадій, духовенство Києво-Печерської Лаври та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід. Священнослужителі та віряни на чолі з Предстоятелем пройшли з молитвою до Дальніх печер обителі. Святкове богослужіння завершилось молебнем преподобному Феодосію.

ФОТО