Голова єпархіального військового відділу очолив пасхальну місію в зону проведення АТО

Голова єпархіального військового відділу очолив пасхальну місію в зону проведення АТО19-21 квітня 2017 року пасхальна військово-духовна місія Синодального військового відділу, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, доставила благодатний вогонь та пасхальні дарунки військовослужбовцям частин та підрозділів, які перебувають на лінії розмежування в зоні проведення АТО.

Основною метою місії було розділити пасхальну радість з військовослужбовцями, які виконують завдання на Сході нашої держави, привітати їх з Воскресінням Христовим, передати у частини та підрозділи благодатний вогонь та гуманітарну допомогу.

За три дні місія, яку очолив голова військового відділу Бориспільської єпархії священику Володимир Гонтар, подолала майже 2000 км. по маршруту: Київ – Святогірськ – Краматорськ – Волноваха – Маріуполь – Бердянськ – Київ., і відвідала військовослужбовців 6 частин та підрозділів Збройних Сил України та Державної Прикордонної служби України, які перебувають на лінії розмежування.

У всіх підрозділах та на блок-постах місія вітала військовослужбовців з Воскресінням Христовим, передавала лампади з благодатним вогнем та пасхальні дарунки і гуманітарну допомогу; священики проводили духовні бесіди, благословляли військових, вручали іконки, хрестики, молитвослови православного воїна, пасхальний номер журналу «Віра і честь». Командирам всіх частин священники подарували ікону "Собору всіх святих воїнів".

Спілкуючись з учасниками експедиції, командири підрозділів, військовослужбовці просили передати подяку всім, хто долучився до організації цієї місії, а саме: ветеранським організаціям учасників бойових дій в Афганістані, приходам Київської, Бориспільської, Білоцерківської єпархій, а також дякували безпосереднім учасникам експедиції: голові військового відділу Бориспільської єпархії священику Володимиру Гонтару, священнику Бориспільської єпархії Максиму Молоткову, волонтеру Ксенії Товстоног а також багатьом небайдужим християнам, хто допомагав організувати і здійснити цю місію.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31