БРОВАРИ. Професор КДА протоієрей Олексій Добош прочитав лекцію на тему: «Українське православ’я в історії і сучасності: виклики, проблеми, рішення» (+відео)

БРОВАРИ. Професор КДА протоієрей Олексій Добош прочитав лекцію на тему: «Українське православ’я в історії і сучасності: виклики, проблеми, рішення» (+відео)20 жовтня в культурному центрі «Прометей» міста Броварів в рамках єпархіальних катехізаторських курсів для мирян професор Київської Духовної Академії протоієрей Олексій Добош прочитав лекцію на тему: «Українське православ’я в історії і сучасності: виклики, проблеми, рішення».

Виступаючи перед слухачами, отець Олексій зупинився на історичних аспектах становлення Церкви, розумінні Її сутності та ролі у житті людини, важливості знання Святого Письма. Доповідач назвав основні принципи природи Церкви: духовно-енергетична, біблійна та дієво-практична, адже саме вони мають бути провідними критеріями оцінки Церкви.

Велику увагу професор приділив проблематиці Православ’я, яку розглянув в наступній послідовності:

  • проблематика церковного устрою Вселенського Православ’я;
  • УПЦ у Вселенському Православ’ї: роль, статус, проблеми;
  • Українська Православна Церква і суспільство. Внутрішньоцерковні проблеми.
  • міжконфесійний баланс в Україні.

До проблем у Вселенському Православ’ї професор відніс інституційну розробленість, диспропорцію конструктивного устрою та історичну еволюцію поняття «автокефалія».

Лектор детально зосередив увагу присутніх на історичному місці Української Православної Церкви у Вселенському Православ’ї. Зупинився отець Олексій і на історичних подіях становлення Православної Церкви з часів Хрещення Русі до сьогодення, а також на канонічних, національних реаліях, цивілізаційних компонентах.

По завершенні лекції куратор єпархіальних катехізаторських курсів протоієрей Павло Рафальський подякував отцю Олексію та запросив слухачів на наступні заняття з не менш цікавими і актуальними темами.

Зокрема сьогодні, 21 жовтня о 18.00 відбудеться тематична лекція "Пастырское душепопечение о людях, находящихся в состоянии депрессии", яку прочитає архімандрит Феодосій (Марченко), кандидат богослов'я, лікар-невролог.

Лекція пройде в храмі на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниці» м. Бровари, вул. Київська, 229 (Див. на карті).

Телефон для довідок: (097) 588-11-31 прот. Павло Рафальський

 Пропонуємо переглянути запис лекції  протоієрея Олексія Добоша,