ЛУЦЬК. Священик-переможець шоу «Голос країни» взяв участь у фестивалі духовної пісні «Волинський благовіст» (відео)

ЛУЦЬК. Священик-переможець шоу «Голос країни» взяв участь у фестивалі духовної пісні «Волинський благовіст» (відео)У неділю 11 червня у Луцьку відбувся VII фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». Захід був організований, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, Волинською єпархією УПЦ з метою збору коштів для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, та дітей загиблих учасників АТО. Також збиралися і кошти для допомоги українським бійцям.

Концертна програма відбулася у Волинському облмуздрамтеатрі ім Т. Шевченка, при переповненій залі. Зі словами вітань до присутніх звернулися секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, секретар Луцької міської ради Ihor Polishchuk, а також координатор волонтерського проекту «Меценати для солдата» Руслан Теліпський. До слова, учасники цього проекту цього року також долучилися до проведення «Волинського благовісту».

Після хореографічної композиції, яку представили вихованці молодшої групи недільної школи при Свято-Покровсьокму храмі Луцька, кілька духовних піснеспівів пролунали у виконанні хору студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра. Семінаристи, виконали також і ліричну народну композицію.

Свої таланти також продемострували діти та молоді люди – учасники ГО інвалідів з дитинства «Джерело життя» Людмила Зелінська, Алла Антонюк, ГО батьків дітей з синдромом Дауна Олена Мельник та ГО батьків дітей з синдромом аутизму «Янголята» Юлія Поліщук, Олена Рудик.

Юнаки і дівчата з молодіжного хору «Уміленіє» Свято-Пантелеімнівського храму Луцька чудово проспівали низку довлі складних духовних творів. Осбливим був кант-молитва до Божої Матері «Пресвята Богородиця», у якому православна молодь піднесла молитву за Україну. Юлия Масленникова

По тому виступили молодіжно-юнацький хор «Покров» та камерний концерт «Кантабіле».

Першою «родзинкою» цьогорічного фсестивалю було те, що зі сцени заспівала дружина голови Просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валенина Марчука матінка Елена Марчук.

Виступили також вже традиційні учасники «Волинського благовісту» – народний артист України Василь Чепелюк а також Волинський народний хор.

А найяскравішим моментом цьогорічного «Волинського благовісту», який усі чекали із нетерпінням, став виступ переможця шоу «Голос країни» священика Бориспільської єпархії протоієрея Олександра Клименко.

Спочатку він заспівав пісню «Чорнобривці насіяла мати», також присутніх не могла не зворушити пісня про любов до двох матерів – небесної, якою є для усіх православних християн Пресвята Богородиця, та до земної – найріднішої для кожного людини на землі, якою є рідна матір. Ну і звісно, пролунала його пісня «Материнська любов», із якою отець Олександр переміг на цьогорічному «Голосі країни».

«Я хочу побажати вам усім, дорогі волиняни, миру, любові і святості», – підкреслив отець Олександр Клименко звертаючись до присутніх.

Варто зауважити, що зал неодноразово, під час виступу священика, зривався оплесками, а останнього разу аплодував стоячи.

Усю красу і неповторність чарівного голосу священика Олександра Клименка присутні змогли остаточно оцінити коли він, із супроводом чоловічого хору, заспівав грецькою мовою молитву до Божої Матері «Достойно є». «Аксіон естін ос аліфос» – такими словами починається ця молитва, що означає «Достойно є і це є істина». До слова, цей гімн до Пресвятої Богородиці був виконаний на старовинну візантійську мелодію.

«Я щиро дякую нашому владиці єпископу Нафанаїлу, представникам влади, усім хто долучився до проведення фестивалю. Не можу не згадати і про його засновника, блаженної пам’яті, митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Загалом, нашою метою є те, щоби кожна дитина в Україні виховувался в родині мала тата і маму», – зауважив глова Просвітницьког відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

До слова, паралельно із проведеням фестивалю, у холі була представлена і фотовиставка багатодітних родин.

Цього року, в ході концерту, лише у залі, було зібрано 50 тисяч гривень.

А завершилося дійство своєрідним флешмобом, який підготував саме переможець конкурсу «Голос України» протоієрей Олександр Клименко. Він, при виході із драмтеатру, разом із усіма присутніми проспівав пісню «Родина».

 

За матеріалами Волинська правда