Представник Бориспільської єпархії взяв участь у відкритті фотовиставки на тему міжрелігійного та міжкультурного діалогу

Представник Бориспільської єпархії взяв участь у відкритті фотовиставки на тему міжрелігійного та міжкультурного діалогу24 липня 2017 року у приміщенні Київської обласної державної адміністрації у рамках акції "Тиждень дружби" неформальна група міжрелігійного миру відкрила фотовиставку на тему міжрелігійного та міжкультурного діалогу під назвою "Дещо спільне".

Місія проекту, говорять організатори, - через мистецтво фотографії донести "меседж" потреби комунікації між представниками різних релігій та культур на новому рівні: дружити, а не ворогувати; чути, а не ігнорувати; налагоджувати співпрацю, а не конкурувати; руйнувати стереотипи, а не будувати непроникні мури упереджень по відношенню один до одного. Саме тому відкриття виставки відбулося через символічний перформанс - перевернені іншим боком до глядачів фото з написами "стереотипи", "упередження" тощо, представники різних релігій та культур повертали "лицем" до  залу, озвучуючи свої послання миру та дружби. Ця фотовиставка є прикладом того, як легко взаємодіяти з іншими релігіями, при цьому не втрачаючи свою ідентичність.

З благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського у фотовиставці взяв участь керівник інформаційно-просвітницького відділу Бориспільської єпархії протоієрей Анатолій Слинько.