Нагороджено священиків Бориспільської єпархії, які відзначилися у духовному та соціальному служінні на передовій

Нагороджено священиків Бориспільської єпархії, які відзначилися у духовному та соціальному служінні на передовій17 жовтня 2017 року, у Київському Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану відбулося урочисте нагородження священнослужителів та волонтерів, які відзначилися своїми заслугами у духовному та соціальному служінні на передовій.

На початку заходу голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив заупокійну літію за спочилими захисниками України та молебень.

Після богослужіння, митрополит Августин вручив священнослужителям та волонтерам почесні нагороди – відзнаки Синодального військового відділу «Віра, мужність, честь» ІІ ступеня, а також почесні грамоти.

«Для мене велика духовна радість бути сьогодні у такому товаристві, адже тут присутні священики, які виглядають легендарними не лише в очах віруючих, які їх знають, але і в очах усіх, хто дивиться на те, що відбувається сьогодні у нашій країні. Господь закликає: “Хай сяє світло ваше перед людьми, щоб люди бачили ваші добрі справи, і прославляли Отця вашого, Який на небі”(Мф.5:16)», – зазначив митрополит Августин.

Нагороджуючи священнослужителів та волонтерів, Високопреосвященніший Владика зазначив, що серед українських капеланів багато тих, хто готовий віддати своє життя за ближнього.

«Серед наших священників є ті, які можуть бути прикладом для усіх нас, адже нема більше любові того, хто душу свою покладе за ближнього. Сьогодні країна переживає складні часи, благодійників стало менше, тому ми намагаємося служити ближнім тим коштом, що маємо. Віруючі люди несуть у церкву останнє, так і сьогодні Церква збирає допомогу», – сказав голова військового відділу УПЦ.

Серед капеланів УПЦ, які протягом 3-х років опікувалися військовими у зоні бойових дій, почесною відзнакою було нагороджено: архім. Луку (Винарчука), прот. Сергія Ющика, прот. В’ячеслава Литвиненка, прот. Павла Барщика, прот. Димитрія Марандюка, прот. Володимира Гонтара, прот. Сергія Ковтуна, прот. Олексія Волкова, прот. Олександра Мазурака, прот. Олександра Ланового, прот. Олександра Дячука, прот. Олександра Шнякіна, прот. Євгенія Назаренка.

Серед нагороджених почесною відзнако Церкви чимало ветеранів афганської війни, які сьогодні активно реагують на події на Сході.

Серед волонтерів, які отримали почесну відзнаку УПЦ, у тому числі за поданням УСВА, були психологи, які надають допомогу військовим, артисти, які виступкають на передовій, а також волонтери, які опікуються станом здоров’я жителів прифронтових територій.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31