Керівник єпархіального "сімейного" відділу взяв участь у V Всеукраїнській профільній конференції

Керівник єпархіального Керівник єпархіального відділу по справам сім'ї та молоді, протоієрей Іоанн Омельчук, взяв участь у  V Всеукраїнській конференції керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї, яку проводила з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї з 13 по 16 листопада. В ході конференції були представлені звіти Керівників єпархіальних відділів по справам сім'ї.

Також піднімалися питання про започаткування "Наставництва" у Єпархіях УПЦ. «Людина з інвалідністю у сучасному суспільстві», таку тему розкрили  лектори: Тетяна Параскева, директор Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району міста Києва та Наталя Гладких, соціальний педагог вищезгаданого Центру.

Спікери підкреслили, що Церква має допомогти людям з інвалідністю інтегруватися у сучасне суспільство. Для цього необхідна не так благодійність, як пошук діяльності, в якій ці люди зможуть стати корисними суспільству.

На конференцію завітав заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ, протоієрей Миколай Данилевич. Батюшка розповів учасникам про стан православних церков за межами православної ойкумени, до прикладу, про діяльність українських парафій на території Італії.

Розповів гостям про розробку методичних рекомендацій для священиків, щодо проведення передшлюбних бесід на парафіях УПЦ, керівник сімейного відділу Львівської єпархії, протоієрей Михаїл Коник.

Священик зазначив, що наше духовенство має робити особливий акцент на якості новоутворених церковних шлюбів, а не на кількості. Тому обов’язковість таких бесід допоможе молодятам осягнути глибинний зміст та відповідальність церковного шлюбу і сімейного життя. Також до тем, запропонованих священиком, було включено «Аналіз активності єпархій у реалізації проекту «Наставництво»».

Наступним спікером став ігумен Валеріан (Головченко), заступник Голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді, який виступив перед аудиторією з темою «Як знайти і не втратити?». Його спіч стосувався сучасного місіонерства, в особливості: як зберегти віру у серцях новонавернених християн.

Також гостем заходу став архієпископ Обухівський Іона, Голова Синодального відділу у справах молоді. Владика зазначив, що діяльність сімейного відділу є досить актуальною для сучасного суспільства. Його Високопреосвященство побажав оргкомітету та учасникам Божого благословення, наснаги та успіху у важливій справі на благо Церкви.

Останнім етапом форуму стало заключне пленарне засідання. Після підсумкового слова Голови Місії, архієпископа Пантелеімона, та заступника Голови, священика Іоанна Ружицького, кожен з присутніх мав можливість поділитися своїми загальними враженнями від заходу. Більшість з учасників конференції висловили думку, що рівень роботи сімейних відділів по єпархіях УПЦ зростає. Кожна щорічна конференція демонструє неабияку позитивну динаміку в сімейному служінні Церкви.

В ході конференції були відзначені керівники єпархіальних відділів "Поляками" за виконання послуху роботи з відділом та організацію виїзного семінару Місії Синодального відділу по методології роботи з сім'ями. Такою нагородою був відзначений і керівник єпархіального відділу Бориспільської єпархії протоієрей Іоанн Омельчук.

Закінчилася роботу конференції 16 листопада Божественною Літургією у Великій церкві Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Очолив богослужіння Голова Місії у співслужінні священиків-керівників  єпархіальних відділів.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31