На Святки молодіжний відділ провів святкові вечори у парафіях Бориспільської єпархії

На Святки молодіжний відділ провів святкові вечори у парафіях Бориспільської єпархіїЗа ініціативи керівника молодіжного відділу Бориспільської єпархії ієрея Максима Молоткова священики І-го та ІІ-го Броварського благочиння провели святкові вечори з нагоди Різдва Христового. Заходи було організовано у п’яти парафіях Броварського району. Вечори колядок проходили за участі особливих гостей: хору священиків з Волинської області Рожищанського благочиння.

10 січня масові святкування Різдва відбулись у Русанові та Світильні.

Жителі Русанова вперше в історії свого села отримали змогу насолодитись неповторними голосами волинських священиків, а також насолодитися творчістю місцевого хору та народного хору села Гоголів. У кінці заходу настоятель русанівського Свято-Миколаївського храму протоієрей Григорій Сірук подарував присутнім дітям солодкі подарунки, подякував усім гостям за участь у святковій програмі і привітав людей зі Святками. Окремо він висловив подяку директору Русанівського НВК за надане приміщення.

На відміну від своїх найближчих сусідів світильнянці є досвідченими колядниками. Адже саме їх село стало осередком зародження такої прекрасної традиції, започаткованої отцем Максимом відразу після призначення настоятелем храму села Світильня. На четвертому традиційному вечорі колядок виступили «генії слова і пера» «Літературної студії» Світильнянського НВК під керівництвом Чернійчук В.В., гості з Волині, а також народні хори с.Гоголів та смт Калита. Крім словесно-пісенних привітань організатори провели для присутніх дітей вікторину на різдвяну тематику. Не обійшлось і без конкурсу колядок. У подарунок малеча отримувала цікаві книжки та м’які іграшки. Спонсорами свята були ТОВ «Комбіфіт» (директор Костянтин Жовтуха) та ТОВ «Світильнянське» (директор Павло Петров). Приміщення надала директор Світильнянського НВК Решотко Тетяна Миколаївна.

Цей захід став новинкою для жителів села Рудні, який був проведений тут 11 січня. Серед почесних гостей були селищний староста, благочинний І Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук та настоятель місцевого храму отець Григорій. Перед присутніми виступали учні недільної школи «Благовіст» та хор руднянського будинку культури. Родзинкою вечора став спів хору настоятелів храмів Волинської єпархії. Не обійшлось свято і без вітального слова отця Григорія, який не тільки подякував усім, хто допоміг в організації вечора, а й привітав дітей солодкими подарунками.

У Заворичах ранок 11 січня розпочався нетрадиційно: більшість населення різного віку поспішало до Свято-Георгієвського храму, де другий рік поспіль отець Петро Котюк проводиль свято на честь Різдва Христового. Окрім гостей з далекої Волині учасниками святкування стали хорові колективи інших населених пунктів Броварського району (смт Калита, с.Мокрець).

Увечері того ж дня свято колядки пройшло у селищі Калиті. Тут воно пройшло наймасштабнішим. У заході взяли участь: квартет зі Свято-Нікольського храму на Подолі (м.Київ), народний хор смт Калита, хор священиків-волинян і переможниця двох міжнародних пісенних фестивалів Дарина Коломицька. Почесним гостем вечора колядок був голова Калитянської об’єднаної громади Христинченко Олексій Васильович. Саме він разом із сім’єю Медведевих та Бобошком Павлом Васильовичем став спонсором організованого отцем Максимом вечора. Слід також подякувати і директору місцевої школи за надане приміщення.

Молодіжний відділ єпархії

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31