Молодь і духовенство Бориспільської єпархії взяли участь у I Всеукраїнському православному молодіжному фестивалі «Ортофест»

Молодь і духовенство Бориспільської єпархії взяли участь у I Всеукраїнському православному молодіжному фестивалі «Ортофест»З 23 по 26 липня 2018 року неподалік від селища Козин Обухівського району Київської області проходив перший Всеукраїнський фестиваль для православної молоді «Ортофест-2018», приурочений до Дня Хрещення Русі. У лісовому наметовому таборі зібралося близько 300 учасників з усіх регіонів України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ Украоїнської Православної Церкви.

Захід проводився Синодальним молодіжним відділом Української Православної Церкви з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

У программі заходу щодня проводились лекції на важливі духовні теми від досвідчених священників. Окрім того молодь мала можливість отримати практичні навички у різних напрямках рукоділля, образотворчого мистецтва та навіть навчитись акторсьій майстерності на спеціальних майстер-классах.

Щоденно на сцені виступали відомі особистості. Серед них ведуча Оксана Марченко, вокаліст гурту Табула Раса Олег Леонов, колишній учасник гурту ТНМК Діля та інші. Щовечора учасники фестивалю збирались у спільного багаття, співали пісні під гітару, знайомились та спілкувались.

Завершився православний фестиваль 27 липня участю молоді у традиційній загальноцерковній хресній ході від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври з нагоди Дня Хрещення Русі.

У фестивалі взяла участь молодь Бориспільської єпархії на чолі із керівником єпархіального відділу у справах сім'ї протоієреєм Іоанном Омельчуком та керівником єпархіального відділу справах молоді священиком Максимом Молотковим. Особливим гостем фестивалю став переможець "Голосу країни 2017" протоієрей Олександр Клименко, який очолює єпархіальний відділ «Церква і культура». Отець Олександр привітав учасників та виступив перед молоддю із концертною программою.