Протоієрей Олександр Клименко виступив у православному дитячому таборі «Анфілада на Дністрі»

Протоієрей Олександр Клименко виступив у православному дитячому таборі «Анфілада на Дністрі»Наприкінці липня на березі річки Дністер поблизу Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря на Поділлі проходив православний дитячий табір «Анфілада на Дністрі». Серед 110 учасників табору були діти з Вінниччини, Хмельниччини, Києва та Донбасу. В одному із загонів були глухонімі діти, котрі також брали участь в усіх заходах табору.

25 липня у «Анфіладі» відбувався фестиваль талантів, перед початком якого митрополит Вінницький і Барський Симеон привітав усіх учасників, а також батьків і гостей, які приїхали на музичне свято. Особливу увагу Владика приділив дітям, які разом із своїми педагогами приїхали на Вінниччину із Донецької області. Митрополит Симеон побажав миру жителям Донеччини і Луганщини і наголосив, що молитви дітей, які підносяться тут, у таборі, разом із молитвами священиків, мають велику силу і дають надію на те, що з Божою допомогою вже у скорому часі в Україні запанує мир, а діти з Вінниччини і Донеччини і інших куточків нашої країни зможуть дружити і вільно і спокійно їздити у гості один до одного.

Розпочався фестиваль веселою танцювальною розминкою за участю усіх дітей і музичним флешмобом із димовими феєрверками які особливо порадували маленьких учасників табору. Потім настав час показати свої співочі таланти найкращим співакам «Анфілади». Чудовими голосами порадували слухачів Настя Яковлева та Зоряна Резидент. Гарну пісню про маму заспівав ансамбль з м. Деражні під керівництвом матінки Алли Костриці. Фестиваль прикрасили яскраві дуети Ані Волкотруб і Софії Мазуренко, Дар’ї Глови та її батька Василя, котрі заспівали авторську пісню про Україну, а також Вероніки Лащевської і Анни Клименко. Аня – донька переможця 7 сезону телевізійного шоу «Голос країни» протоієрея Олександра Клименка, клірика Бориспільської єпархії, котрий разом із донькою провів у таборі «Анфілада» кілька днів. Виступ переможця популярного пісенного конкурсу став «родзинкою» фестивалю. Священику аплодували стоячи, його пісні торкалися дущ і сердець слухачів. Спеціально для глухонімих дітей, пісні о. Олександр виконував із сурдоперекладом, який робила інструктор табору Наталія Циганкова. Між піснями о. Олександр розповідав дітям короткі повчальні історії і притчі про мету християнського життя. Неймовірно тепла і привітна атмосфера фестивалю була створена чудовими виступами дітей і гостей «Анфілади». А наприкінці відбулося нагородження юних талантів. Грамоти співакам вручав керівник табору настоятель храму святої великомучениці Параскеви с. Мала Жмеринка Вінницької єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський).

 

За матеріалами прес-служби Вінницької єпархії