Бориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладом

Бориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомПід час щорічних зборів духовенства Бориспільської єпархії, які проходили 29 грудня 2018 року в актовому залі Києво-Печерської Лаври, під головуванням керуючого справами Української Православної Церкви, митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, презентовано посібник до вивчення Вечірнього богослужіння "Всенічне богослужіння з українським перекладом".

Робота на виданням почалася ще в 2017 році з благословення Високопреосвященнішого митрополита Антонія, Керуючого Бориспільською єпархією. Цей посібник є спільною працею Літургічної комісії та інформаційно-просвітницького відділу Бориспільської єпархії.

Книга містить церковнослов’янський та паралельний український тексти незмінних елементів всеношної, що відправляється напередодні неділі та великих свят. Видання має катехізичний характер і спрямоване на підвищення літургічної грамотності богомольців. Пропонується всім вірним чадам Православної Церкви та всім тим, хто цікавиться православним богослужінням.

Бориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомЯк зауважує протоієрей Анатолій Слинько, керівник єпархіального Інформаційно-просвітницького відділу, "під час підготовки посібника ми вкладали дві важливі задачі - по перше, навчити читача працювати із церковно-слов'янським текстом, а по друге, дати можливість молільнику слідкувати за ходом богослужіння українською мовою для розуміння його".

Бориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомЗа словами керівника єпархіальної Літургічної комісії, протоієрея Димитрія Денисенка, "Церковнослов'янська мова яка застосовується зараз в богослужбовій практиці безумовно гарна і максимально до неї пристосована. Але Церква була гнана 70 років, і виросли цілі покоління, які не знали виховання у вірі. Тому той, хто недавно прийшов в Церкву, не все розуміє з того, що співається і читається в храмі. Навіть серед духовенства навряд чи знайдеться багато тих, хто до кінця розуміє все, що читається і співається в храмі. Тому параллельний переклад на українську мову, міг би співіснуючи з традиційними і всім відомими богослужбовими текстами  заповнювати у сучасних православних брак розуміння церковної служби." Також отець Димитрій додав, "багато людей різного культурного рівня і ступеня воцерковленості користуючись подібними перекладами отримали користь".

Видання присвячене 5-річчю Бориспільської єпархії.

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія посібник "Всенічне богослужіння з українським перекладом" буде розповсюджуватися по парафіям Бориспільської єпархії безкоштовно.

Бориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомБориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомБориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомБориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладомБориспільська єпархія видала посібник із вивчення Всенічного богослужіння з українським перекладом