Протоієрей Олександр Клименко взяв участь у записі Великопісного відеокліпу

Протоієрей Олександр Клименко взяв участь у записі Великопісного відеокліпуСвященик Бориспільської єпархії, керівник єпархіального відділу "Церква і культура," переможець телевізійного шоу "Голос країни 2017" протоієрей Олександр Клименко разом із студенстами Київських духовних шкіл взяв участь у записі Великопісного відеокліпу телекомпанії "Глас".

У відеокліпі отець Олександр виконує кондак Великого Покаянного канону преподобного Андрія Критського "Душе моя, восстани! Что спиши?".

Отець Олександр презентуючи кліп розповідає: "Ще задовго до священства я полюбив саме цей древній розспів цього піснеспіву. Піст, неймовірно глибока служба з каноном святого Андрія Критського і посеред неї - одиноке зітхання про власну душевну "заспаність". Разом з тим - жорстке звернення до самого себе із закликом прокинутись, бо... кінець близько. Оживити душу покаянням, струснути з неї тягар гріха і надіятись лиш на милосердя Всеблагого, який щадить і милує, прощає і підіймає на висоту із будь-якого падіння. Бо й там, на найглибшій глибині Він з тобою - всюди є і все наповнює.
Роками я співав цей Кондак посеред храму зовсім один. Без звучання традиційного ісону. Ісоном була зосереджена молитва інших вірних у храмі.
Сьогодні майбутні священики нашої Церкви, молоді вихованці КДАіС УПЦ стали разом зі мною, щоб у мережі стало ще на дві хвилини більше такого відео і такої музики, яка може сподвигнути людину до покаяння і радості.
Дякую їм і всім тим, хто часом, талантами чи фінансами допоміг народженню цього відео. Нехай Вас береже Бог.
А тим, хто послухає і подивиться бажаю ще більше полюбити поетику і мелодійність православної молитви, а через це і саму молитву.
Зі світлими Вас і радісними днями Великого посту!"

Режисер - Л. Колосова Оператор - В. Шрамко та А. Грицан Монтаж - В. Скринецький Дизайнер - О. Гороховська Куратор проекту - К. Дятлова