Друга неділя Великого посту — свт. Григорія Палами. Чому? — відповідає ректор КДА

Друга неділя Великого посту — свт. Григорія Палами. Чому? — відповідає ректор КДАКлірик Бориспільської єпархії протоієрей Олександр Клименко бере участь у проєкті інформаційно-просвітницького відділу УПЦ «Великий піст: крок за кроком з отцем Олександром Клименком». Пропонуємо Вашій увазі черговий випуск за участю ректора Київських духовних шкіл єпископа Білгородського Сильвестра (Стойчева).

«Вчення свт. Григорія видається складним для звичайної людини. Чи може сучасний чернець, священник донести до людей його вчення, і чи здатні сучасні миряни засвоїти його так, щоб це не завдало їм шкоди?..», — запитує протоієрей Олександр Клименко.

«Свт. Григорий Палама для православного благочестия — это человек, который обосновал суть аскетической практики. И когда мы входим в Великий пост, то входим как раз для сугубой молитвы и сугубой аскетической практики… Поэтому надо рассказывать о свт. Григории и его богословии», — переконаний єпископ Білогородський Сильвестр і дає вичерпні відповіді на те, чому друга Неділя Великого посту названа саме на честь свт. Григорія Палами, як розповідати про його багатопланове богослів’я та чи можна всім творити Іісусову молитву.