Після тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у Березані

Після тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у Березані5 вересня цього року ввечері у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані була звершена вечірня із акафістом Пресвятій Богородиці. Дане богослужіння звершується щонеділі. Акафісний спів очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духовенства. За богослужінням молилися слухачі Катехізаторських курсів для дорослих.

Після спільної молитви відбулося перше заняття. Лекцію прочитав архімандрит Назарій (Омеляненко) на тему: “Участь вірних у Євхаристії: історія та сучасність”. В рамках теми священик розкрив проблематику підготовки до Таїнства та частоти участі в Таїнстві в історичному контексті та на основі сучасних церковних документів. Після доповіді слухачі мали змогу поставити запитання.

Катехізаторські курси для дорослих при Свято-Благовіщенському храмі міста Березані діють із 2014 року. Їх діяльність була призупинена із березня 2020 року у зв’язку із карантином. Із вересня 2021 року знову розпочалися катехізичні бесіди. Заняття проходитимуть щонеділі ввечері після богослужіння акафісту. Щоразу для слухачів буде запропонована актуальна тема. Після виступу доповідача всі присутні можуть взяти участь у обговоренні поставленої проблематики. Доповідачами виступають священники благочиння, викладачі КДАіС та запрошені спеціалісти певної галузі.

 Після тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у Березані Після тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у БерезаніПісля тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у БерезаніПісля тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у БерезаніПісля тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у БерезаніПісля тривалої перерви відновлені заняття на Катехізаторських курсах у Березані