Молодіжний відділ єпархії звітує про організацію літнього відпочинку для молоді

Молодіжний відділ єпархії звітує про організацію літнього відпочинку для молодіКерівник молодіжного відділу Бориспільської єпархії протоієрей Максим Молотков вже четвертий рік поспіль влаштовує відпочинок на морі для православної молоді своєї єпархії. Цей рік не став винятком. 

Влітку відбулось дві поїздки: перша – у липні, друга – у серпні. Загалом на морі у смт Лазурне на турбазі «Корабел» відпочило 70 дітей різного віку і різних соціальних категорій. Зусиллями місцевих підприємців відправили на море п’ятьох дітей з малозабезпечених сімей, які є вихованцями  місцевої недільної школи, а також двох найкращих вихованок недільних шкіл  Світильні та Калити. Крім того, вдалося оздоровити дітей ветеранів АТО (ООС). 

На морі діти мали можливість відпочити, позасмагати, знайти нових друзів, адже всі були з різних сіл та міст єпархії. Вдалося побувати в аквапарку смт. Залізний порт. У вільний від відпочинку час діти брали участь у богослужіннях місцевого Свято-Олексіївського храму,  де гостей залюбки приймав настоятель протоієрей Орест Остапюк. Помолилися, поставили свічки, бажаючі приступили до таїнства сповіді та причастя.  

Завдяки співпраці керівників молодіжних відділів Херсонської та Вознесенської єпархій подорож додому виявилась ще цікавішою ніж на море, адже, коли поверталися назад, голова молодіжного відділу Херсонської єпархії протоієрей Георгій Гуляєв пригощав всіх чаєм та різними смаколиками у своєму храмі, проводив з дітьми та молоддю цікаві бесіди. Керівник молодіжного відділу Вознесенсько-Первомайської єпархії протоієрей Георгій Сотяновський у храмі на честь святителя Спиридона Триміфунського разом з численними парафіянами пригощав подорожніх смачними обідами, розповідав історію храму, проводив цікаву та повчальну бесіду зі всіма, розповідав житіє святителя, на честь якого побудовано храм. На згадку про візит подарував всім по іконці. Всі разом помолилися перед іконою святителя, подякувавши за смачний обід, і вирушили далі.

Стомлені  довгою дорогою, загорілі та щасливі повернулися додому. Велика подяка всім, завдяки кому вдалося організувати відпочинок. Окремо хочеться висловити слова подяки керівникам молодіжних відділів Херсонської та Вознесенської єпархій за допомогу, підтримку, смачну їжу і повчальні настанови для молоді.