Секретар Бориспільської єпархії супроводжував гуманітарний допомогу для Святогірської Лаври.

Секретар Бориспільської єпархії супроводжував гуманітарний допомогу для Святогірської Лаври.   11 листопада 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Свято-Успенську Святогірську Лавру доставлено гуманітарну допомогу від прихожан та духовенства Київської єпархії.

 

Делегація передала наміснику та братії обителі відеозвернення зі словами духовної підтримки від Предстоятеля Української Православної Церкви.   У своєму слові Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій побажав Божої помочі у всьому владиці наміснику та братії та запевнив у молитвах, “щоб Господь зміцнив вас у вашій мужності, терпінні, у тому стоянні, яке ви звершуєте сьогодні заради імені Божого, для того, щоб людям і в цей складний час показати шлях, що веде до Христа і Царства Небесного”.  

Близько 30 тонн гуманітарного вантажу доставили вікарії Київської Митрополії голова Адміністративного апарату архієпископ Баришівський Віктор та секретар єпархії єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, секретар по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Оболонського благочиння протоієрей Володимир Терещук, благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк, духовенство та миряни Київської єпархії.  

Гуманітарна місія Київської єпархії відбулася за підтримки Благодійного фонду Предстоятеля УПЦ «Мир Вам», Міжнародного благодійного фонду «Покров», агрофірми «Світанок», фонду Східна Європа, спільноти Святого Егідія, СК «Гардіан» та інших людей доброї волі.  

Серед доставленого вантажу харчові продукти довготривалого зберігання, пальне, одяг та матраци, технічні засоби та інше.  

Представників Київської єпархії зустрів намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній, який розповів про життя Лаври під час активних обстрілів, провів екскурсію по монастирю, де біля Святогірської ікони Богородиці та Святогірських святих була піднесена молитва за мир в Україні.  

Також священнослужителі побували у зруйнованому лаврському скиту в с. Богородичне Донецької області та поклонилися чудотворній Піщанській іконі Пресвятої Богородиці у Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюм Харківської області.