У новорічну ніч віруючі Бориспільської єпархії молилися за Україну та новий рік (оновлено)

У новорічну ніч віруючі Бориспільської єпархії молилися за Україну та новий рік (оновлено)В багатьох храмах Борипільської єпархії молитва у новорічну ніч стає традиційною. Так храм святих апостолів Петра і Павла міста Броварів другий рік поспіль був наповнений віруючими. О 23.30 настоятель храму протоієрей Олександр Левчук у співслужінні кліриків звершив Новорічний молебень, після якого було звершено Всенічне бдіння та Божественну літургію, під час яких віруючі молилися за Новий рік та мир в Україні.

БРОВАРИ. Вже третій рік поспіль у храмі святого Іоанна Богослова місті Броварів відбувається нічне Новорічне богослужіння. Щороку до нього долучається все більше вірян. Багато вірних причастились Святих Христових Тайн, помолилися за довгоочікуваний мир в Україні, подякували Богу за минулий рік та попросили благословення на рік прийдешній. Настоятель протоієрей Іоанн Мисів привітав усіх з Новим роком та побажав щоб він пройшов під знаком миру й добра, любові та поваги, щоб став роком чистих помислів та добрих справ.

ПЛОСКЕ. В Новорічну  ніч в Свято-Покровському храмі с.Плоске було відслужено Божественну літургію, яку звершив настоятель протоієрей Миколай Сидоренко. У храмі зібралися прихожани зі своїми рідними, щоб молитовно подякувати Господу за прожиті дні та попросити Божого благословення на рік прийдешній. Також завітали віруючі з інших парафій. Під час Літургії була піднесена молитва за мир в Україні. До парафіян з проповіддю звернувся отець Миколай, і побажав молитися більше, вірити, любити одне одного і дякувати Богу за всі Його милості. Після Божественної літургії був відслужений новорічний молебень. По закінченню богослужіння відбулася святкова трапеза.

ЗАВОРИЧІ. У новорічну ніч Господь подарував просто казку! Було по-справжньому холодно, біло і напрочуд тихо! Всю ніч ішов пухнастий сніг! Для багатьох, Новий рік - сімейне свято. Але цього року, вже вдруге, вірні Георгіївської парафії села Заворичі зустріли Новий рік загальною парафіяльною сім'єю. Не дивлячись на нічне служіння, у всіх було радісний і піднесений настрій, адже всі єдиним серцем просили у Господа благословення на Новий рік, з надією про мир на нашій землі, благополуччя в сім'ях і здоров'я близьких.

Як повідомлялося раніше, також в багатьох інших храмах єпархії в новорічну ніч було звершено богослужіння. Зокрема Божественна літургія була та молебні були звершені в храмі на честь Воскресіння Христового села Зазим'є, в монастирі на честь ікони Божої Матері "Живоносне джерело" м. Бориспіль та в Спасо-Преображенському монастирі с. Княжичі.

У новорічну ніч над Бориспільською єпархією окрім салютного звуку поширювався церковний передзвін, який сповіщав не тільки про богослужіння, але і про початок Нового 2016 року.