ЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої Параскеви

ЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої Параскеви9 липня 2021 року в 10-ту п’ятницю після Пасхи,з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського,  благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій у співслужінні духовенства очолив чин малого освячення води та акафіст великомучениці Параскеві. Піснеспіви виконав хор Свято-Покровського храму м. Яготин під керівництвом ігумені Наталії (Богодєєвої) настоятельки Свято-Успенського жіночого монастиря с. Райківщина. 

Джерело цілющої води славиться здавна своєю чудотворною силою. Ця криничка є місцевошанованою святинею Яготинщини. Точно невідомо, коли люди почали її шанувати, проте є свідчення, що в старі козацькі часи приходили наші предки до цього цілющого ключа.

Джерело знаходиться неподілік с. Трубівщина.

Традиційно в цей день вода освячується і в с. Фарбоване. Освячення звершив настоятель Свято-Успенської парафії протоієрей Рустік Романій. Джерело присвячене Матері Божій.

 ЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої Параскеви