Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну Літургію храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну Літургію храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе6 листопада 2018 року у вівторок у день пам’яті ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” у однойменному храмі села Яблуневе Божественну Літургію звершив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук), благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) та духовенство Березанського благочиння.

На Малому вході за труди на благо Православної Церкви настоятель храму ієрей Ілля Ляшик був удостоєний права носіння наперсного хреста. Після читання Євангелія Високопреосвященніший владика виголосив проповідь, у якій розповів про особливий подвиг Богородиці та звернув увагу на молитовне предстательство Пречистої. За богослужінням були піднесені молитви за церковну єдність та за мир у нашій державі. Після запричасного віршу проповідь виголосив настоятель Спасо-Преображенського храму села Коржі протоієрей Миколай Борисюк. Священнослужитель розповів історію ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” та закликав віруючих до палких молитов до Богородиці.

Після Літургії духовенство звершило хресний хід довкола храму та окропило віруючих святою водою.Також за старанну працю на парафії Високопреосвященніший владика відзначив Грамотами Предстоятеля УПЦ прихожан Тарана Г. А. та Мацько Б. С.

Наостанок, митрополит Антоній привітав настоятеля, духовенство та прихожан із престольним святом та побажав і надалі у кріпості сил продовжувати жертовне служіння на благо Святої Церкви. Отець Ілля у відповідь подякував владиці за високий візит та можливість спільної молитви і спільної Євхаристії.