Керівник єпархіального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України взяв участь у щорічних зборах капеланів Української Православної Церкви

Керівник єпархіального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України взяв участь у щорічних зборах капеланів Української Православної ЦерквиЗ 11 по 12 жовтня 2017 року відбулися щорічні збори військових священиків (капеланів) Української Православної Церкви у яких взяв учать голова єпархіального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Бориспільської єпархії протоієрей Володимир Гонтар.

Цього разу збори проходили у м. Ізюм. Перший робочий день розпочався спільною літургією, яку очолив митрополит Ізюмський і Куп'янський Єлисей та голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні очільників єпархіальних військових відділів.

Після молитви та реєстрації учасників зборів було розпочато конференцію на тему: "Роль, місце та завдання військового духовенства УПЦ в процесі становлення інституту військового капеланства у військових формуваннях держави". На початку зустрічі було проголошено вітальне слово, яке направив Предстоятель Української Православної Церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Далі всі присутні мали змогу вислухати доповіді митрополита Єлисея та митрополита Августина, представників місцевої влади, Міністерства оборони, Держспецтрансслужби, ДСНС та ін. Після обіду відбулося заняття з практичної психології на тему психологічної реабілітації учасників бойових дій та звіти голів єпархіальних військових відділів.

Наступного дня учасники конференції відвідали Святогірську Святоуспенську Лавру, в якій на чолі з митрополитом Білоцерківським та Богуславським Августином був відслужений молебень про мир в України перед Святогірською іконою Божої Матінки.