Березань прощалася із загиблим воїном

Березань прощалася із загиблим воїномУ зоні АТО загинув ще один березанський боєць – 37-річний Олександр Бобок. 5 травня 2015 року відбулося відспівування та жалобна церемонія у Березані. Вісім місяців Олександр воював на Донбасі. За цей час брав участь в багатьох боях – йому щастило залишатися живим і неушкодженим. Трагедія трапилася 28 квітня поблизу села Опитне, що біля Донецька. Снаряд влучив прямим попаданням прямо в кімнату, де відпочивали бійці. Один боєць загинув, п‘ятеро отримали поранення. В найтяжчому стані був березанець Олександр Бобок. Бійця відправили до госпіталю. Олександр помер 2 травня в реанімації, так і не прийшовши до тями.

Провести воїна в останню путь зібралося багато людей. Ховали Героя з усіма військовими почестями. Труну з тілом покійного несли бойові побратими.

На площі перед Березанським будинком культури благочинний Березанського округу ієромонах Назарій (Омеляненко), духівник Березанського благочиння, настоятель Михайлівського храму м. Березані прот. Петро Красножон і голова єпархіального відділу "Церква і культура", настоятель Софроніївської парафії м. Березані прот. Олександр Клименко звершили чин погребіння загиблого воїна. Після завершення богослужіння отець Назарій звернувся до дружини загиблого, родичів і до всіх присутніх зі словами співчуття та висловив тверде переконання, що любов Христова, жертовна любов розіп'ятого та воскреслого Спасителя допоможе втамувати біль від втрати, а загибель воїна Олександра залишиться в історії жертовним подвигом в ім'я своїх ближніх.

Сотні березанців вишикувались у чергу, аби попрощатися із земляком. І кожен бажав бойовим побратимам Олександра і всім бійцям, які воюють за Україну, повернутися живими. Поховали Олександра Бобка на алеї Слави, на Поліському кладовищі міста.