День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)Парафії Бориспільської єпархії відсвяткували День Святого Миколая святковими виставами та благодійними ярмарками Недільних шкіл.

19 грудня 2020 року, у день пам'яті святителя Миколая архієпископа Мир Лікійського чудотворця, Божественну літургію в Свято-Покровському кафедральному соборі міста Бориспіль звершив вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій.

Преосвященному владиці співслужили настоятель протоієрей Олександр Бондар та клірики Собору.

За богослужінням лунав спів архієієрейського, нижнього та дитячого хорів.

В кінці літургії,  вихованці недільної школи презентували виставу до дня памяті святителя.

По закінчені, архіпастир привітав  всіх прихожан з днем пам'яті святителя Миколая, та побажав кротості, смирення та духовної радості.

  День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

 

19 грудня Божественну Літургію у Благовіщенському храмі м.Березань звершив протоієрей В’ячеслав Ушаков. Після Євангелія священик виголосив проповідь про житіє святителя. В кінці священик привітав віруючих зі святом, а найменші прихожани отримали солодкі подарунки.

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено) 

У день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, після Божественної Літургії в Свято-Михайлівському храмі м.Березань найменші прихожани Архангело-Михайлівського храму Березані виступили із піснями та віршами. Протоієрей Сергій Таран привітав малечу солодощами.

 День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

19 грудня цього року Божественну Літургію очолив настоятель Свято-Стефанівський храму с.Семенівка ієрей Євгеній Муравицький у співслужінні ієрея Сергія Осипчука. Після богослужіння настоятель привітав дітей із Днем святого Миколая, вручивши подарунки.

 День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

19 грудня 2020 року в гості до святого Миколая на Святкову Літургію в село Поділля до Свято-Покровського храму завітали мешканці та гості села. По закінченню Богослужіння Оксана Васильєва організувала виступ, в якому прийняли участь юні парафіяни, а в ролі св. Миколая диякон Віктор Опанасенко. Настоятель храму протоієрей Олександр Губенко привітав всіх зі святом. Кожен отримав подаруночок від св. Миколая, а в церкві лунали пісноспіви в Його честь.

 "

Божественну Літургію в день пам’яті святителя Миколая Чудотворця 19 грудня звершив клірик Свято-Троїцького храму с.Недра ієрей Ярослав Холодницький. Після богослужіння найменші прихожани отримали подарунки.

 День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

19 грудня, в день памʼяті святителя Миколая Мирлікійського, у храмі на честь святого благовірного князя Олександра Невського села Ярешки була відслужена Божествена літургія. Богослужіння провів настоятель храму ієрей Ігор Стокаліч.

В цей святковий день до Таїнств Сповіді і Святого причастя приступила значна частина прихожан різного віку - від самих маленьких до «ветеранів» приходу.

На завершення богослужіння вихованці недільної школи привітали всіх присутніх невеличким виступом, виконавши піснеспіви на честь святителя Миколая та розказали віршикі.

Усім вихованцям недільної школи і прихожанам були надані солодкі подарунки.

Цього ж дня був відслужений подячний молебень, у якому прийняв участь директор СТОВ «Ярешківське» Василь Миколайович Омельченко, відомий господарник, місцевий політик та благодійник храму.

 ""

19 грудня 2020 року у день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, Чудотворця, у Спасо-Преображенському храмі села Коржі Божественну Літургію очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні благочинного академічного храму Різдва Пресвятої Богородиці Києво-Печерської Лаври архімандрита Досифея (Михайлюка), настоятеля храму протоієрея Миколая Борисюка та ієродиякона Никона (Згурського).

За богослужінням була піднесена молитва проти пандемії коронавірусу та за лікарів. В кінці отець-благочинний виголосив проповідь про істинне християнське щастя на основі житія святителя Миколая. Архімандрит Назарій привітав отця Миколая із тезоіменитством та побажав молитовного заступництва святого. В кінці настоятеля віршами та пісеньками вітала малеча, за що отримала солодкі подарунки.

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено) 

17 грудня цього року напередодні дня пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, настоятель Спасо-Преображенського храму села Коржі протоієрей Миколай Борисюк відвідав Коржівську ЗОШ. Священик зустрівся із учнями початкових класів, розповів про святого та вручив солодкі подарунки.

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено) День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

17 грудня 2020 року, напередодні дня пам’яті святителя Миколая, настоятель Свято-Ірининського храму села Пилипче ієрей Ярослав Холодиницький завітав до Пилипчанської початкової школи на свято “Миколай, Миколай до нас в гості завітай”.

У рамках зустрічі священник розповів дітям про святого, привітав малечу зі святом та подарував солодощі.

 День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

На свято Святителя і Чудотворця Миколая, щоб вшанувати Його пам'ять, в Свято-Успенську обитель в селі Райківщина, що на Яготинщині, завітали маленькі віряни. Після святкового богослужіння, дітлахи розповіли вірші на честь Святого Миколая та вклонилися молитовно перед Його образом. Ігуменя Наталія, подякувала всім за молитву і пригостила малечу солодкими подарунками. В цей день, Матінка Настоятелька також відвідала місцевий дитсадок. Вихователів і малечу, вона привітала зі святом Святого Миколая. Всім дітлахам, що є учнями недільної школи обителі, Ігуменя Наталія подарувала солодощі.

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

В день пам’яті свт. Миколая на двох парафіях м. Бориспіль, проведені благодійні ярмарки. 2. 19 грудня 2020 р. в храмі Нерукотворного образу та храмі Св. Пророка Іллі м. Бориспіль, за ініціативи викладачів Недільних шкіл ієрея Тарасія Степанюка та Олени Степанюк, та з благословіння настоятелів храмів прот. Ігора Степанюка та прот. Андрія Олійника, були проведенні благодійні ярмарки для потребуючих дітей. Після святкових богослужінь вихованці Недільних шкіл привітали всіх присутніх своїми виступами до дня cвт. Миколая. По закінченні на подвір’ях храмів дітки представили роботи, які зробили власноручно, щоб допомогти нужденним. Всі парафіяни та багато гостей долучилися до доброї справи і допомогли зібрати значну суму пожертв, які будуть витрачені на подарунки та необхідні речі для малозабезпечених сімей м. Бориспіль. Всі заходи проведені з дотриманням карантинних умов.

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

 

19 грудня 2020 року у Свято-Покровській церкві с. Плоске Броварсткого району була відслужена святкова Божественна літургія, яку очолив настоятель протоієрей Миколай (Сидоренко). Традиційно у день пам'яті Святителя Миколая до церкви приходять не тільки прихожани храму, а й гості. Особливо багато у цей день дітей, які пришли прославити святого угодника Божого. Під час літургії дітки та дорослі сподобилися причаститися святих Христових таїн. Після завершення святкової літургії та проповіді отця Миколая, вихованці недільної школи привітали прихожан зі святом та подарували вірші й пісні. Після свята маленькі й дорослі віряни, отримали подарунки.

День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)День святого Миколая на парафіях єпархії (оновлено)

Останні новини